Weekoverzicht #2 – derde trimester, nieuwe medicijnen, 3D/4D echo, naar de verloskundige en een druk weekend voor de boeg..

Weekoverzicht #2 – derde trimester, nieuwe medicijnen, 3D/4D echo, naar de verloskundige en een druk weekend voor de boeg..

Maandag 04/11 • Een nieuwe week is weer begonnen, evenals een nieuwe mijlpaal in mijn zwangerschap. Ik tikte vandaag de 27 weken aan en dat betekend dat ik officieel in het derde en laatste trimester van mijn zwangerschap ben beland, nog een kleine 10 tot 13 weken te gaan en dan kan ik dus eindelijk babyknuffelen en zien wie er 9 maanden in mijn buik heeft gewoond! De oudste mocht vandaag weer naar school en haar brengen ging met de nodige moeite want ik had ontzettend last van mijn nierstuwing en de bijbehorende aanvallen en weeën als gevolg daarvan, gelukkig bood (o)ma aan om haar weer op te halen zodat ik niet nogmaals hoefde te lopen. Morgen met de huisarts in overleg of ik toch die andere medicatie mag proberen die de gynaecoloog me afgelopen weekend wilde voorschrijven, want met 3x 1000mg paracetamol lijkt er geen verbetering of verlichting van de pijn in te zitten helaas. We zullen zien..

Dinsdag 05/11 • In de ochtend mochten beide kinderen weer naar school en had de oudste een schoolontbijt en moest dus haar eigen eten meenemen. Zelf mocht ik dus vandaag eindelijk mijn nieuwe medicijn tegen nierstuwing ophalen, helemaal blij dat ik was blijkt me dit geintje dus even €17 per vier dagen te gaan kosten – weg is de hoop op een middel dat mijn pijn kan verlichten, dit bedrag is mij helaas veel te hoog en er zit dus niks anders op dan maar weer door te gaan met paracetamol die eigenlijk niks lijkt te doen! Helaas..

Woensdag 06/11 • Wij hadden vandaag de langverwachte 3D/4D echo maar deze liep iets anders dan verwacht – onze dame lijkt nogal eigenwijs te zijn en doordat mijn placenta aan de voorkant ligt, lag deze precies voor haar gezicht en hebben we dus ook helemaal niks kunnen zien. We kwamen erachter dat ons meisje een kleintje is dat een week achter loopt op haar groei, iets waarover ik me eigenlijk nog geen zorgen zou moeten maken maar natuurlijk doe ik dat stiekem wel. Ook hebben we een nieuwe datum gekregen om terug te komen voor een herhaling van de 3D/4D echo voor over drie weken en hopen dat ze dan meer van zichzelf laat zien want ik ben best wel nieuwsgierig! Morgen weer een standaard controle bij mijn eigen verloskundige staan, eens kijken wat zij zegt over het feit dat ons meisje een week achter loopt op de groei.

Donderdag 07/11 • Twee van de drie mochten vandaag weer naar school, terwijl de jongste weer mee naar huis ging voor een dutje kwam oma oppassen want ik had zelf een afspraak bij de verloskundige staan waar ik in totaal 12km voor moest fietsen. Mijn bloeddruk was goed, hartje van de baby was goed, mijn baarmoeder was iets kleiner dan de termijn maar nog niks om me zorgen over te hoeven maken op dit moment zei de verloskundige. Ik mag morgen weer bloedprikken en op 25 november heb ik een groeiecho staan, tot die tijd moest ik me niet teveel zorgen maken over de groei van de kleine meid dus dat advies gaan we maar eens proberen op te volgen..

Vrijdag 08/11 • De laatste dag van de werkweek en de oudste mocht weer naar school, na haar te hebben afgezet ben ik met de jongens boodschappen gaan doen en heb ik op de terugweg bloed laten prikken voor de 27 weken screening (het meten van glucose, ijzer etc) en heb ik meteen een afspraak gemaakt voor aankomende week voor het zetten van de kinkhoestvaccinatie voor zwangeren. De rest van de dag hebben we rustig aan gedaan, deed ik nog twee kleine workouts en gingen de kinderen op tijd naar bed want die waren wel toe aan wat rust.

Zaterdag 09/11 • Deze zaterdag hebben we weinig spannends gedaan, ik stond op tijd op om een aantal dingen van mijn to do list af te strepen. Zo moesten er boodschappen gedaan worden voor de verjaardag van Milan morgen, bakte ik een heerlijke kersen monchoutaart, maakte ik het grootste deel van het huishouden vast aan kant en was de rest van de dag vrij relaxt!

Zondag 10/11 • Hiep hiep hoera, vandaag werd onze grote vriend DRIE jaar! De tijd is echt voorbij gevlogen en zo zijn we al weer 3285 dagen verder, van een baby van bijna 4 kilo naar een grote knul van bijna 17 kilo. In de ochtend pakten we cadeautjes uit en deden we rustig aan en in de middag kwamen de opa’s en oma’s op visite met nóg meer cadeautjes – deze meneer heeft zich prima vermaakt en deze mama is blij dat na drie verjaardagen in vier weken tijd eindelijk de slingers opgeruimd mogen worden haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.