Waarom ik mij WEL laat vaccineren tegen kinkhoest in de zwangerschap..

Waarom ik mij WEL laat vaccineren tegen kinkhoest in de zwangerschap..

Sinds drie jaar kun je je als zwangere in Nederland eindelijk laten inenten tegen kinkhoest, dit om je ongeboren baby te beschermen al vóór deze zijn of haar eerste prikjes krijgt bij een bezoek aan het consultatiebureau met 8 weken..

Over het wel of niet vaccineren bestaat dan ook veel discussie, ieder zijn eigen keuze en in mijn ogen is er geen goed of fout!

Ikzelf heb een hele goede reden waarom ik me WEL laat vaccineren. Toen onze eerste dochter werd geboren in oktober 2015 kreeg zij kinkhoest toen ze slechts vijf weken oud was – dit was dus drie weken voor ze daar tegen ingeënt zou worden bij het consultatiebureau. Ons kleine meisje heeft meer dan een week moeten vechten voor haar leven in het ziekenhuis en heeft enorm veel dips gehad – ik als moeder sliep élke dag van de opname bij haar en ik kon haar geen seconde uit het oog verliezen of alle ziekenhuis apparaten begonnen te piepen of ze liep compleet blauw aan omdat ze van het vele slijm dat ze niet kon ophoesten niet meer kon ademen waarna de artsen met zuurstof weer naar binnen moesten rennen om haar te helpen 💔 mijn moederhart brak in duizend stukjes om haar daar zo doodziek in dat bedje te zien liggen, vechtend voor haar leventje van slechts vijf weken oud!

De periode van kinkhoest was een ware hell en ook na de tijd heeft ze nog zeker een paar maanden last gehad van de gevolgen van kinkhoest (slechter slapen, maanden een piepende ademhaling en moeizaam drinken met verslikken en spugen als gevolg..)

Het was zelfs zo erg dat Hart van Nederland nog bij ons is komen filmen toen ze weer thuis was omdat er maar heel weinig bekend is bij de meeste mensen over dit zeer gevaarlijke virus dat de dood als gevolg kan hebben als er niet tijdig wordt ingegrepen! Zodra dit vaccin ook in Nederland beschikbaar werd voor zwangeren heb ik mij dan ook direct laten inenten, nooit dat ik zoiets angstigs als dit nog een keer mee wilde maken – vanaf 16 december dit jaar wordt deze vaccinatie dan ook voor alle zwangeren tussen de 28 en 32 weken vergoed – helaas val ik daar in deze zwangerschap net buiten dus heb ik zelf €40 moeten betalen om hem alsnog te kunnen halen.

Alles voor onze baby, toch?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.